Wintersportvakantie

Midden en zuiden hebben vrij: filerijden richting de sneeuw

21 februari 2020 04:55
Archieffoto.

Carnaval staat voor de deur en behalve voor scholen in het zuiden begint de voorjaarsvakantie ook in het midden van het land. Met andere woorden: het wordt druk op de weg richting de wintersportgebieden.

De ANWB verwacht vanmiddag al de eerste opstoppingen in Duitsland, maar vooral morgen moeten wintersporters rekening houden met veel vertraging.

Drukte in de ochtend

Morgen is het tussen 09.00 en 15.00 uur erg druk op de wegen, waarschuwt de ANWB. De langste files zullen staan op de A7 (Ulm-Füssen), A8 (Stuttgart-München-Salzburg), A9 (Neurenberg-München) en de A93 (voor de grens bij Kufstein).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Op wintersport? Pas op voor onderkoeling!

Ook in Frankrijk wordt het aansluiten in de files op weg naar de Franse Alpen. Wie morgen tussen 10.00 uur en 13.00 uur over de A40 (Mâcon-Chamonix) en de A43 (Lyon-Chambéry) rijdt, moet rekening houden met vertraging. De laatste kilometers van de N90 na Albertville kosten de meeste tijd, verwacht de ANWB.

Bekende knelpunten

In Oostenrijk zal het verkeer vastlopen op bekende knelpunten, zoals de Fernpasroute (B179) tussen Füssen en Reutte, de A10 bij Salzburg, de S16 bij Bludenz en de A12 tussen Kufstein en Landeck. In Zwitserland zijn dat de A1 (Zürich-Bern) en de A9/A12 tussen Martigny en Vevey.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drukte op de piste: kwart meer wintersporters gewond

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore