Groep van 39

Nederlandse passagiers Westerdam onderweg naar Schiphol

21 februari 2020 00:13 Aangepast: 21 februari 2020 03:21
Passagiers van de Westerdam mochten vorige week van boord.

Een groep van 39 Nederlandse passagiers van het cruiseschip de Westerdam is onderweg naar Nederland. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Ze zijn samen met tientallen andere passagiers van het schip vertrokken uit Cambodja. Alle passagiers zijn negatief getest op het coronavirus.

Rederij Holland America Line (HAL) heeft de terugvlucht georganiseerd, in overleg met de Nederlandse overheid. Op Twitter laat de HAL weten dat het toestel naar Amsterdam vliegt.   Het vliegtuig arriveert vandaag in de loop van de dag op Schiphol.

Bijtanken in Pakistan

Onderweg werd het toestel om onbekende redenen door de Turkse luchtverkeersleiding gevraagd om te keren. HAL meldt op Twitter dat het vliegtuig uitweek naar Karachi in Pakistan, waar het bijtankte. Daarna vloog het vliegtuig verder richting Nederland.

Passagiers cruiseschip Westerdam eindelijk van boord: 'Het was een gouden gevangenis'

De passagiers van de Westerdam verlieten vorige week eindelijk in Cambodja het schip. Ze werden eerder nog geweigerd door Japan, Taiwan, de Filipijnen en Thailand vanwege angst voor het coronavirus.

De Westerdam dobberde sinds eerder deze maand dagenlang rond op de Zuid-Chinese Zee. Uit vrees voor het coronavirus wilde Thailand het schip niet toelaten. Ook bij vier andere omliggende landen was het schip niet welkom. Vorige week kreeg de Westerdam eindelijk groen licht om aan te leggen in Cambodja.

Aan boord van de Westerdam waren 1455 passagiers en 802 bemanningsleden, onder wie zo'n 91 Nederlanders. Eerder deze week keerden al enkele passagiers terug op Schiphol. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vier Nederlanders terug naar huis na gedwongen coronaquarantaine in Japan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore