'Geen wagen beschikbaar'

Onderzoek naar optreden politie rond steekpartij Wageningen

20 februari 2020 18:05 Aangepast: 20 februari 2020 18:09
Hulpdiensten bij de zorginstelling in Wageningen. Beeld © ANP

De rijksrecherche gaat onderzoek doen naar het optreden van de politie rond de fatale steekpartij gisteravond in Wageningen. Omwonenden hebben gemeld dat het lang duurde voor de politie kwam.

De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van het regiokorps Oost-Nederland onderzoekt daarnaast de professionaliteit van het handelen, aldus een woordvoerder van de politie donderdag.

'Geen wagen beschikbaar'

Aanleiding voor de onderzoeken is de bewering van buren van het pand waar de steekpartij plaatshad dat zij driemaal hebben moeten bellen naar alarmnummer 112. Zij zouden te horen hebben gekregen dat de politie niet kon komen omdat er geen wagen beschikbaar was.

"We nemen dit zeer serieus omdat mensen moeten kunnen rekenen op de politie als men in nood is", aldus de politie. Volgens buurtbewoners heeft het meer dan een half uur geduurd voor de eerste politieauto arriveerde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dode en gewonden na steekpartij bij zorginstelling Wageningen

Door de steekpartij kwam een bewoner om het leven. Een mannelijke en een vrouwelijke begeleider van de Regionale Instelling Beschermd Wonen (RIBW) Arnhem & Veluwe Vallei raakten gewond.

Ontslagen uit ziekenhuis

Burgemeester Geert van Rumund van Wageningen meldt in een verklaring dat de twee gewonden vandaag weer uit het ziekenhuis ontslagen zijn. Zij maken het naar omstandigheden redelijk goed. "We betreuren deze situatie zeer, en leven mee met de slachtoffers en hun familieleden."

Later vandaag is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

Onvrede in de buurt

In het gebouw wonen vijftien mensen met een psychiatrische achtergrond. Er is 24 uur per dag begeleiding. De instelling is sinds vorig najaar gevestigd aan de Morel.

Buurtbewoners waren niet blij met de komst van de groep cliënten. Volgens de burgemeester surveilleerde de politie om die reden regelmatig in de buurt. Bij de RIBW is niets bekend van voortdurende onrust rond het pand, waar buurtbewoners over spreken. Sommige buren willen dat de instelling weer vertrekt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore