Ook Taghi zit hier

Beveiliging PI Vught nog strenger vanwege toename zware criminelen

20 februari 2020 13:17 Aangepast: 20 februari 2020 14:07
Zwaarbewapende agenten voor de ingang van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) Vught. Beeld © ANP

Omdat er de laatste tijd steeds meer verdachten van zware misdaden in de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught worden geplaatst, komen er in en rond de gevangenis nog meer beveiligingsmaatregelen.

Door de toename van de 'zware' verdachten zijn er meer veiligheidsrisico's, meldt het Openbaar Ministerie. Het gaat om 'zichtbare en onzichtbare' maatregelen, zoals verscherpt toezicht in de omgeving. 

Bewakingseenheid politie

Vanaf vandaag wordt bijvoorbeeld de bewakingseenheid van de politie ingezet, die gebouwen of locaties waarvoor een (verhoogde) dreiging geldt, beveiligt.

Ridouan Taghi

In Vught zit onder anderen Ridouan Taghi opgesloten, die wordt verdacht van het leiden van een criminele organisatie en het opdracht geven tot een serie liquidaties en pogingen tot liquidaties. Na de arrestatie van Taghi werden de beveiligingsmaatregelen al flink opgeschroefd.

De extra beveiliging komt bovenop de toch al extreme veiligheidsmaatregelen in de inrichting. Sinds de oprichting in 1993 is nog nooit iemand uit de inrichting ontsnapt. 

Dino S., Omar L. en Benaouf A. 

Onlangs zijn ook criminelen in Vught ondergebracht die geprobeerd hebben uit een gevangenis elders te ontsnappen, onder wie de tot levenslang veroordeelde Omar L. Met hulp van buitenaf zou hij uit de gevangenis in Zutphen hebben willen ontsnappen.

Ook Dino Soerel, eveneens veroordeeld tot levenslang, is hier enige tijd geleden geplaatst omdat hij plannen zou hebben gehad te ontsnappen uit de gevangenis in Heerhugowaard.

Iets langer geleden wist de politie een uitbraak van crimineel Benaouf A. uit de gevangenis in Roermond te voorkomen. Vermoedelijke handlangers wilden daarvoor een helikopter kapen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Hier zit Taghi nu: extreem regime en nauwelijks contact met anderen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore