Internationale hockeyrel

Fan die 'dikke trol' werd genoemd door Nederlandse hockeyster: 'Ik ben boos'

18 februari 2020 16:55 Aangepast: 18 februari 2020 18:23
Carolina tijdens de wedstrijd. Beeld © Eigen foto

Tophockeyster en international Renée van Laarhoven ligt onder vuur voor het beledigen van een fan. In een bericht dat ze per ongeluk naar de supporter stuurde in plaats van naar haar vriend en hockeyer, Sander de Wijn, noemde ze haar een 'dikke trol'. De Argentijnse fan zegt dat ze boos is.

De Argentijnse Carolina was zaterdag bij de hockeywedstrijd Argentinië tegen Nederland in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Ze wilde graag het T-shirt van De Wijn hebben en had daarvoor een bord gemaakt: 'Sander I want your shirt!' 

'Dikke trol'

Carolina deelde een foto van het bord op Instagram en kreeg tot haar grote verbazing een bericht van De Wijns vriendin Renée van Laarhoven. "HAHAHA dikke trol. Was leuker geweest als een skinny Argentijns wijf dit had."

Carolina reageert geschrokken tegen RTL Nieuws. "Ik ben boos. Het is niet juist dat ik zulke agressie over me heen krijg. Ik heb nooit slechte bedoelingen gehad."

Tophockeyster Renée van Laarhoven speelde vorig jaar nog internationaal voor Oranje. Tophockeyster Renée van Laarhoven speelde vorig jaar nog internationaal voor Oranje.

Van Laarhoven kreeg veel boze reacties over zich heen. Haar vriend vroeg de hockeyfan om de tweet te verwijderen. "Het was nooit bedoeld als een openbaar bericht, verwijder het alsjeblieft", schreef hij aan Carolina via Instagram. "Dit beschadigt mij en mijn vriendin. Ik discrimineer nooit en respecteer iedereen die van deze sport houdt. Nogmaals bedankt en mijn excuus."

Excuus 

"Ik wilde niet dat Twitter zou exploderen en dat het zo groot zou worden, maar verwijderen heeft geen zin", reageert de fan. "Het is nu al door zoveel nieuwssites gedeeld en gepubliceerd." De fan geeft aan dat ze van zowel Van Laarhoven als De Wijn excuus heeft gehad. En de hockeyer biedt alsnog zijn shirt aan. "Ik accepteer de excuses en het shirt." 

Van Laarhoven reageerde tot nu toe niet openbaar op haar blunder. Ze zette al haar sociale media op privé. Volgens de KNHB en Carolina heeft de 22-jarige hockeyster gelijk haar excuus aangeboden, maar dit is nergens te zien.

International Sander de Wijn speelde zaterdag met Oranje tegen Argentinië. International Sander de Wijn speelde zaterdag met Oranje tegen Argentinië.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bondscoach Caldas na Tokio 2020 weg bij hockeyers

"We hebben met Van Laarhoven en De Wijn contact en zij zijn erg geschrokken van de ophef die het veroorzaakte", zegt de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. "De reactie is niet in lijn met de normen en waarden van de hockeybond. Ze heeft spijt van haar reactie. We vinden het belangrijk dat we ze nu eerst ondersteunen. Het is nog te vroeg om te zeggen of de KNHB stappen gaat ondernemen."

De internationale hockeyfederatie FIH onderneemt al wel stappen en schakelt de onafhankelijke integriteitscommissie in. Ze onderzoeken Van Laarhovens kwetsende uitlatingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hockeyfederatie onderzoekt uitlatingen Van Laarhoven: 'dikke trol'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore