15 tot 18 jaar oud

Zes tieners opgepakt voor de dood van Bilal (20) uit Den Haag

17 februari 2020 17:31
Bilal Aydin was een populaire voetballer in Den Haag.

Er zijn zes tieners uit Den Haag opgepakt omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij het doodsteken van de 20-jarige Bilal Aydin in het Haagse stadsdeel Laak. De zes verdachten zijn 15 tot 18 jaar oud.

De populaire voetballer Bilal Aydin van de Haagse voetbalclub HVV Laakkwartier werd 21 december vorig jaar op straat neergestoken. Hij werd slechts 20 jaar.

'Hij had geen schijn van kans'

Bilal raakte die avond mogelijk betrokken bij een ruzie tussen meerdere personen. Zijn goede vriend Ayet vertelde eerder aan RTL Nieuws: "Terwijl hij werd vastgehouden, werd er meerdere keren op hem ingestoken. Gruwelijk, en zo laf. Hij had geen schijn van kans. Veel vrienden zagen het gebeuren."

Voor Bilal werd een stille tocht georganiseerd. Voor Bilal werd een stille tocht georganiseerd.

Eerder had de politie al drie tieners opgepakt; twee 19-jarigen en iemand van 16. De politie sloot toen al niet uit dat er meer aanhoudingen zouden volgen. 

Nieuwe verdachten

Nu zijn er dus weer zes tieners aangehouden. Dat zijn nieuwe verdachten, zegt het Openbaar Ministerie. Wat hun precieze rol is geweest, is nog niet duidelijk. De politie laat weten dat vandaag ook twee huizen zijn doorzocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tienduizenden euro's opgehaald voor waterputten na zinloze dood Bilal (20)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore