Protest

Boeren woensdag weer de weg op: verkeershinder verwacht

17 februari 2020 17:17 Aangepast: 18 februari 2020 12:28
Beeld © ANP

De boeren gaan woensdag weer de weg op om te protesteren in Den Haag. Weggebruikers krijgen dan mogelijk te maken met verkeershinder. Hoe groot de overlast zal zijn, is vooraf moeilijk in te schatten, zeggen de ANWB en Rijkswaterstaat.

Farmers Defence Force (FDF) wil met ongeveer 7500 mensen demonstreren. Het protest is op de Koekamp, naast station Den Haag Centraal. Boeren kunnen hun tractoren parkeren op drie wegen in de buurt van het Malieveld.

"Dat er verkeershinder zal optreden, lijkt duidelijk. Maar de vorm zal bepalen hoeveel last we krijgen. Als de tractoren drie stroken breed over de snelweg rijden, kan het oplopen", zegt een woordvoerder van de ANWB.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tractoren te zwaar voor Malieveld: vanaf nu geldt een verbod

"Hoe dichter je bij Den Haag komt, hoe groter de kans dat je last gaat krijgen. Maar alles is afhankelijk van de vorm, in hoeverre de boeren vrij spel krijgen."

Vakantie

Het voordeel is dat het op woensdagen rustiger op de snelwegen is dan op dinsdagen en donderdagen. Bovendien heeft het noorden vakantie.

Rijkswaterstaat wacht af wat er woensdag gebeurt. "Het wordt opletten geblazen. Maar we weten niet wanneer ze gaan rijden, waar ze vertrekken, hoe de rest van de route is. Misschien is er wel of geen regen. Hoe rijden de tractoren, en hoe alert zijn automobilisten? Er zijn zo veel factoren", zegt een woordvoerder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore