Ga naar de inhoud
Drie stormen op rij

Na Ciara en Dennis ligt de volgende storm op de loer: Ellen

Wandelaars op de Erasmusbrug tijdens storm Ciara (archieffoto). Beeld © ANP

Dennis is nog maar net vertrokken, maar de volgende storm staat alweer voor de deur. Komend weekend komt Ellen misschien op bezoek en die neemt wisselvallig weer met regen en zware windstoten mee. Er is ook kans op een beetje zon.

"De stevige wind gaat deze week nog niet liggen", laat Buienradar-meteoroloog Martijn Dorrestein weten. Vanochtend is het nog druilerig en kalm weer, maar er komen stevige naweeën van storm Dennis aan. Het KNMI kondigt vanaf 11.00 uur code geel af voor het hele land behalve het Waddengebied. 

Storm
Lees ook:
Storm Dennis blaast dak van huis: 'Het is een grote ravage'

Vandaag zijn er windstoten tot 80 km/u en er kan een enkele bui vallen. "Maar door de wind waaien de buien snel over. Er kan wel een klapje onweer bij zitten of wat winterhagel", zegt Dorrestein. 

Stormachtig weer

Na vandaag gaat de wind niet liggen. "Bijna elke dag zal er windkracht 3 tot 7 zijn vanuit het zuidwesten." Woensdag zakt de temperatuur tot 8 graden gemiddeld, maar wel met een zonnetje. Donderdag en vrijdag blijft het ook wisselvallig met zon en regen en staat er een stevige wind. Dorrestein: "Het blijft dus meer van hetzelfde."

Storm op komst: waarom stormen namen krijgen en kleurcodes

02:13
Een zware storm kan voor veel gevaar en overlast zorgen. Het KNMI waarschuwt ons daarom met allerlei codes. Maar wat betekenen die precies? En waarom krijgen stormen een namen als Ciara, Dennis en Ellen?

Aankomend weekend krijgen we mogelijk te maken met een unieke situatie: de kans bestaat namelijk dat storm Ellen dan op bezoek komt. Drie zondagsstormen op rij is bijzonder, legt Dorrestein uit. "Het is nog even afwachten, maar er wordt weer veel wind verwacht en er bestaat een kans op zware windstoten tussen 75 en 100 km/u. "

Dennis

Storm Dennis was minder heftig dan Ciara vorige week, maar hield gisteren toch behoorlijk huis. Op veel plekken waaiden dakpannen en soms zelfs hele daken van huizen. Vooral het treinverkeer had last van de storm, maar ook op de weg was het lastig rijden.

Voor
Lees ook:
Voor het eerst kreeg een storm een naam, maar waarom eigenlijk?