Ga naar de inhoud
'Woning is total loss'

Storm Dennis blaast dak van huis: 'Het is een grote ravage'

De schade aan het huis is groot. Beeld © Marco van den Broek / SQ Vision

Edwin Geurts (51) uit het Brabantse Landhorst zat televisie te kijken, toen hij ineens een knal hoorde. "En toen nog één, en nog één. Toen ik ging kijken in de gang zag ik dat het mis was. Het hele dak was weggeblazen."

Geurts is nog maar net bekomen van de schrik. Storm Dennis rukte vanavond een groot deel van het dak van zijn woonboerderij. "Het was een hele heftige windhoos, een rukwind, die het dak van het huis heeft getrokken. De woning is gewoon total loss."

'Geen tijd om te schrikken'

Op het moment dat het gebeurde, moest Geurts snel handelen. "Ik had eigenlijk geen tijd om te schrikken. Je denkt eerst: dit kan niet. Maar toen ben ik naar buiten gelopen, en daar zag ik dat het een grote ravage was. De houten dakbalken waren als luciferhoutjes geknakt, overal lag hout en ander materiaal."

Storm
Lees ook:
Storm Dennis trekt weg, maar vandaag opnieuw onstuimig

Geurts heeft de brandweer gebeld, die is gekomen en zal morgen bekijken hoe groot de schade is. Geurts kan voorlopig niet naar huis. "We slapen bij familie. Naar omstandigheden gaat het goed met ons, het is niet anders. We gaan morgen opruimen en dan kijken we hoe het verder moet."

Omgewaaide bomen

Storm Dennis zorgde vandaag ook op andere plekken in Nederland voor schade en problemen. Een boom versperde op de A76 bij Heerlen (Limburg) de rijbaan richting Aken. In Oisterwijk (Brabant) waaide een enorme boom om. Niemand raakte gewond maar er waren twee brandweerteams nodig om de boom in stukken te zagen en weg te halen.

Op Texel stortte de gevel van een woning in Den Burg in. Ook hier raakte niemand gewond. In het Zuid-Hollandse Gouderak waaide een dak kapot. In Neerkant is een 19-jarige automobiliste om het leven gekomen nadat ze tegen een boom reed. Vermoedelijk is ze door een rukwind van de weg geraakt.

In Groot-Brittannië kwamen drie mensen om het leven. Ook zorgde de storm voor veel wateroverlast. Honderden mensen moesten geëvacueerd worden.

Straten staan blank in Wales door storm Dennis

01:13
Doden
Lees ook:
Doden en evacuaties in Wales door storm Dennis