Sneeuwdrukte

Op wintersport? Het is druk, druk, druk op de weg

15 februari 2020 11:05 Aangepast: 15 februari 2020 14:23
Beeld © ANP

Hup, naar de sneeuw, dachten een heleboel mensen vanochtend. De voorjaarsvakantie is begonnen en dat betekent dat de lange latten of het snowboard weer ondergebonden kunnen worden. Het gevolg: files.

Alle wegen richting de bergen staan momenteel vol met auto's, weet Heleen de Geest van de ANWB. "Vooral ten zuiden van München en van Lyon richting de bergen is het aansluiten in de file. Alternatieve routes zijn er eigenlijk niet."

Zaterdag drukste dag

De vertraging loopt richting een uur, zegt De Geest, maar dat verbaast haar niet. "Zaterdag is altijd de drukste dag, mensen huren de huisjes en appartementen vaak van zaterdag tot zaterdag, en het is prima in één dag te rijden."

In Nederland valt het heel erg mee met de drukte, zegt De Geest. "Hier is het heel erg verspreid. Het is ietsje drukker richting de Duitse grens, maar het is verwaarloosbaar."

Goed weer

Eén voordeel voor de reizigers: het weer is goed. De wegen zijn dus goed te berijden en er gebeuren weinig ongelukken. De Geest: "Het is nu gewoon druk. Je moet je er gewoon even aan overgeven." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore