Grote zorgen

'Buren Lelystad willen pedofiel Nelson weg hebben uit hun flat'

14 februari 2020 20:38 Aangepast: 14 februari 2020 20:43

Bewoners van de flat in Lelystad waar pedoactivist Nelson woont, willen dat hij uit zijn huis wordt gezet. Gisteren liet de pedofiel in een televisie-interview op NPO weten dat hij een politieke partij wil oprichten om seks met kleine kinderen legaal te maken.

"Deze man willen we niet in onze flat", reageert een moeder die in de flat woont tegen regionale krant De Stentor. "Ik zal mensen die iets tegen hem willen doen niet tegenhouden", zegt een andere moeder tegen de krant.

Hulp zoeken

"Ik heb respect voor mensen die pedofiel zijn en hulp gaan zoeken, maar totaal niet voor iemand die gaat flyeren en vindt dat kinderen een keuze voor seks kunnen maken", vertelt ze. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Woede over interview met pedofiel op publieke omroep

In het interview gisteravond vergeleek Nelson onder meer de keuze van een peuter voor seks met een volwassene met de keuze voor een ijsje. "Een kind van 2 of 3 jaar is toch ook ontwikkeld genoeg om te beslissen of het een ijsje wil of naar de speeltuin wil gaan?" 

Goede huurder

De woningstichting waarbij Nelson huurt, laat weten de zorgen van de ouders te begrijpen, maar zegt niet zomaar de huur te kunnen opzeggen. "Hij is voor ons een goede huurder."

Social media gingen los na de uitzending

De politie moest gisteravond ingrijpen in Lelystad, toen een groep woedende mensen verhaal wilden halen bij pedo-activist Nelson.

Zelf zegt Nelson niet van plan te zijn te verhuizen en hij hoopt dat het snel weer rustig wordt. "Ik zie het niet zitten om in het rijtje van Pim Fortuyn en Theo van Gogh te komen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meeste pedofielen keuren seks met kinderen af: 'Staat zo ver bij mij vandaan'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore