Ga naar de inhoud
Nieuwe acties

Farmers Defence Force wil excuses van minister Schouten

Mark van den Oever (Farmers Defence Force) Beeld © ANP

Boerenorganisatie Farmers Defence Force heeft, nadat ze vorige week door het stof moest, bepaald niet ingebonden. Vandaag eist de groep in een verklaring excuses van minister Carola Schouten van Landbouw.

Komende woensdag zijn de boeren van Farmers Defense Force (FDF) van plan opnieuw actie te voeren. "Dan willen WIJ excuses van Schouten", staat in de verklaring. "Wij boeren die zij zo vaak zo onterecht behandeld heeft."

Excuses Farmers Defence Force: 'Wilden niemand kwetsen'

01:10
Na lang vergaderen kwamen vorige week de excuses van FDF. Een woordvoerder van het Landbouw Collectief, een grotere organisatie waar ook FDF aan meedoet, meldde dat aan de media.

Vorige week nog werd de organisatie op het matje geroepen door de minister vanwege de dreigende taal die FDF had uitgeslagen. Nadat de organisatie eerst weigerde, kwamen er uiteindelijk toch excuses. 

Tweede Wereldoorlog

Toen speelde mee dat dat de tweede keer in korte tijd was dat de boerenorganisatie zich onfris had uitgelaten. In december vergeleek FDF-voorman Mark van den Oever de situatie van boeren in Nederland nog met die van joden in de Tweede Wereldoorlog.

Farmers
Lees ook:
Farmers Defence Force betreurt kwetsen van mensen met 'jodenuitspraak'

Farmers Defence Force is een informele en behoorlijk radicale belangenclub van boeren. De groep is ontstaan nadat een varkensstal in Boxtel vorig jaar werd bezet door dierenactivisten. De FDF was de drijvende kracht achter de grote boerenprotesten op het Malieveld in Den Haag.