Ga naar de inhoud
Hashtag #BoycottKLM

KLM diep door het stof na voor Koreanen discriminerend briefje coronavirus

Het (aangepaste) briefje op het toilet van het KLM-toestel

De KLM ligt in Zuid-Korea zwaar onder vuur, zelfs zo zeer dat de luchtvaartmaatschappij zich gedwongen voelde om openbaar excuses aan te bieden. In het land is de hashtag #BoycottKLM trending.

Alle ophef draait om de angst voor het coronavirus en een voor Koreaanse passagiers ongepaste mededeling in een KLM-toestel. Op een toiletdeur hing een briefje waarop stond dat passagiers op een vlucht van Amsterdam naar Seoul een toilet niet mochten gebruiken.

Alleen in Koreaans

Op het briefje, dat alleen in het Koreaans was geschreven, staat 'Toilet alleen bestemd voor bemanningsleden'. Een passagier nam een foto van het briefje en deelde het online. De passagier beschuldigt de KLM van discriminatie omdat het briefje alleen in het Koreaans was geschreven.

Gezondheidssituatie in Azië

Toen de passagier vroeg waarom het briefje er hing, zou zij van een crewlid te horen hebben gekregen dat dat was vanwege de gezondheidssituatie in Azië. Een gezonde bemanning betekent een veilige vlucht voor de passagiers, werd als reden opgegeven. 

Op de vraag waarom het dan alleen in het Koreaans was geschreven, kreeg de passagier als antwoord dat het dienstdoende bemanningslid 'vergeten' was het in andere talen op te schrijven. Even later werd de Engelse tekst 'for crew only' alsnog toegevoegd.

Ontslagen
Lees meer
Ontslagen KLM-purser die rooster manipuleerde, krijgt 64.000 euro

Diep buigen

De commotie over het incident nam zulke grote vormen aan dat de KLM zich vandaag genoodzaakt zag publiekelijk excuses aan te bieden en - ook letterlijk - deemoedig een diepe buiging te maken.

Menselijke fout

De plaatselijke KLM-bestuurder Guillaume Glass ging diep door het stof en zei de beschuldiging van discriminatie 'zeer ernstig' te nemen. "Dit is een menselijke fout, en die nemen we niet licht op", zei hij.

"Het spijt ons bijzonder dat dit als discriminatie werd opgevat, wat absoluut niet de bedoeling van de bemanning was." Volgens Glass is het niet gebruikelijk dat toiletten alleen voor bemanningsleden worden gereserveerd.

De Nederlandse ambassadeur in Zuid-Korea Joanne Doornewaard heeft inmiddels ook spijt betuigd aan de Zuid-Koreaanse minister van Transport.

Ondertussen wordt de KLM op social media met de grond gelijkgemaakt. Op de hashtag #BoycottKLM reageren duizenden mensen, en velen zeggen dat ze nooit meer met de luchtvaartmaatschappij zullen vliegen. De maatschappij wordt racistisch genoemd, en schaamteloos.

Katja
Lees meer
Katja Schuurman: 'Inchecken bij KLM is nooit een ding geweest'