Seks met kinderen

Woede over interview met pedofiel op publieke omroep

13 februari 2020 21:27 Aangepast: 13 februari 2020 21:41

Woede op sociale media over een interview met een pedofiel vanavond op NPO1. De pedofiel, Nelson, zegt in het interview in het NTR-programma Danny op Straat dat hij vindt dat een kind van 2 of 3 jaar best kan beslissen of het seks wil met een volwassene. Ook zegt hij een politieke partij te willen oprichten om seks met kinderen legaal te maken.

Nelson zegt tijdens het interview dat hij valt op jongens tussen de 4 en 14 jaar. De woedende reacties op de promotiefilmpjes van het programma op sociale media zijn niet van de lucht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister Grapperhaus wil bezit pedohandboek aanpakken

IJs en seks

Vooral de vergelijking tussen de keuze die een kind kan maken voor een ijsje of voor seks zet veel kwaad bloed. Nelson legt in het programma uit dat hij vindt dat een peuter best kan beslissen of hij seks wil of niet. "Een kind van 2 of 3 jaar is toch ook ontwikkeld genoeg om te beslissen of het een ijsje wil of naar de speeltuin wil gaan", zegt hij. "Ik denk dat die dingen heel goed te vergelijken zijn."

Twitteraar Tamlin reageert met ongeloof. "Peuters van 2/3 jr kunnen net een zinnetje van 3 tot 5 woorden! Hun favoriete woord op die leeftijd is NEE! Ze zijn net toe om de woonkamer te ontdekken zonder dat mama ieder moment in zicht moet zijn, maar n gesprek over consensuele seks met een peuter vindt de kneus goed idee."

Podium geven

Ook begrijpen mensen niet waarom er een podium wordt gegeven aan de pedoactivist. "Behandel het onderwerp serieus of behandel het niet @dannyghosen Maar goed, je gaat kennelijk voor de clicks. Beetje boring eigenlijk, want deze act kennen we onderhand wel zo'n beetje", zegt Apollo.

Ook vragen veel twitteraars zich af hoe presentator Danny Ghosen zich kon beheersen tijdens het interview. "Ik vind het iedere keer weer knap hoe je zo beheerst personen kunt interviewen die zo ver staan van wat als "normaal" beschouwd wordt. Respect!", twittert Robert Krom.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee aanhoudingen in onderzoek naar verboden pedovereniging Martijn

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore