Bestuurster onwel

Vrachtwagen duwt auto tegen vangrail om ongeluk bestuurster (87) te voorkomen

13 februari 2020 16:23 Aangepast: 13 februari 2020 16:39
De chauffeur reed op de A28 toen hij een auto zag slingeren. Beeld © Politie

Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur twijfelde gisteren geen moment toen hij op de snelweg in de buurt van Leusden een oudere bestuurster onwel over haar stuur zag hangen. Hij zette met zijn wagen de auto tegen de vangrail stil.

De vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn reed op de A28 toen hij een kleine auto zag slingeren. Hij had de indruk dat de 87-jarige bestuurster onwel was geworden en greep in.

Hij stuurde zijn vrachtwagen naar de auto van de vrouw en duwde voorzichtig met zijn trekker met oplegger de auto tegen de vangrail. Op deze manier wist hij beide voertuigen tot stilstand te brengen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dronken trucker zonder rijbewijs veroorzaakt dodelijk ongeluk

Reanimatie

De oudere dame bleek inderdaad onwel. De toegesnelde politie- en ambulancemedewerkers begonnen direct met reanimatie. De vrouw is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

Door het 'heldhaftige optreden' van de chauffeur heeft hij mogelijk het leven van de vrouw gered en een ernstig verkeersongeval voorkomen, meldt de politie in een persbericht. De auto, de vrachtauto en de vangrail liepen slechts lichte schade op. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Te hoge vrachtwagen beschadigt Beneluxtunnel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore