SGP: 'Ongewenst'

Ondanks verbod weer Second Love-posters in Bunschoten-Spakenburg

13 februari 2020 10:01 Aangepast: 13 februari 2020 11:13
Beeld © Getty Images

Er hangt opnieuw een reclameposter van Second Love in een bushokje van de gemeente Bunschoten-Spakenburg en dát mocht niet meer. Het is een raadsel waarom er nu toch weer een hangt. De lokale SGP heeft de kwestie met andere partijen gisteren besproken en de posters zullen worden verwijderd.

Vorig jaar moesten op last van de orthodox-christelijke partij de Second Love-posters ook uit alle bushokjes van Bunschoten-Spakenburg verdwijnen, schrijft RTV Utrecht

Volgens de SGP spoort de site aan tot overspel. Het college van burgemeester en wethouders en de lokale VVD steunden het verbod. 

Dit is de poster die er nu hangt:

Het is niet de eerste keer dat de SGP zich opwindt over reclameposters van een datingsite. Ze spraken zich vorig jaar uit over de reclameposter van Novamora met daarop twee zoenende vrouwen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

SGP Gelderland boos om poster met zoenende vrouwen in bushokje

In 2013 verzette SGP-leider Kees van der Staaij zich al tegen Second Love. "Zo'n site legt een bom onder relaties, zelfs wanneer het goede huwelijken betreft", zei Van der Staaij toen. 

Second Love besloot na overleg met de STER in 2016 vrijwillig geen reclame meer uit te zenden op de publieke omroep voor 21.00 uur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

SGP juicht: Geen reclame datingsite Second Love overdag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore