Ga naar de inhoud
'Adequaat gereageerd'

Drone gesignaleerd boven gevangenis Vught, link met Ridouan Taghi onduidelijk

Beeld © ANP

Justitie heeft beveiligingsmaatregelen genomen bij de gevangenis in Vught nadat daar maandag een professionele drone is gesignaleerd. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan RTL Boulevard en Peter R. de Vries.

In de Extra Beveiligde Inrichting (EBI), onderdeel van de gevangenis in Vught, verblijft sinds kort mocro-maffiakopstuk Ridouan Taghi. Of het incident verband houdt met de onlangs opgepakt topcrimineel wil justitie niet zeggen.

'Zeer professionele drone'

Het zou gaan om een 'zeer professionele drone, voorzien van licht en camera's'. Omdat niet duidelijk is van wie de drone was en wat deze boven de inrichting deed, kwam de politie ter plaatse.

Daarbij is ook een helikopter ingeschakeld. Volgens het Openbaar Ministerie trof de politie de drone niet aan. 

Wat
Lees ook
Wat blijft er over van mocromaffia zonder kopstuk Taghi?

Adequaat gereageerd

Een woordvoerder van Dienst Justitiële Inrichtingen, bevestigt dat er afgelopen maandag een drone is gesignaleerd boven de gevangenis in Vught. "Dit is wel vaker bij onze inrichtingen het geval. Er is adequaat op gereageerd, het personeel heeft bij de ontdekking direct de politie ingeschakeld, die onderzoek hebben gedaan naar de herkomst." .

Of justitie een idee heeft wie achter de drone zit, willen ze niet zeggen. Ook gaat justitie niet in op mogelijke veiligheidsmaatregelen.

Hier
Lees ook:
Hier zit Taghi nu: extreem regime en nauwelijks contact met anderen