Geen explosie

Verdacht pakketje ABN Amro Maastricht blijkt computermuis

12 februari 2020 12:08 Aangepast: 12 februari 2020 14:32
Maastricht (archieffoto)

Na de vondst van bombrieven in Amsterdam en Kerkrade was er vanochtend ook opschudding in Maastricht. Daar werd in een ABN Amro-pand aan de Avenue Ceramique een 'verdachte brief' gevonden.

De omgeving werd afgezet en de mensen die aanwezig waren in het pand, werden ondergebracht in een gebouw in de buurt. Dat werd vervolgens door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie gecontroleerd, maar al gauw als veilig bestempeld. Het pakketje bleek een computermuis te bevatten. 

Opengemaakt of niet?

Een woordvoerder van ABN Amro bevestigde tegen RTL Nieuws dat het om hetzelfde filiaal gaat als waar in januari een waarschuwingsbrief binnenkwam. Volgens hem was de verdachte brief die vandaag werd gevonden niet aangeraakt door het personeel. 

Over de evacuatie van het personeel zegt hij dat het 'beter is een keer te veel te ontruimen dan te weinig'. "Er is extra alertheid, zeker na wat er vanochtend in Amsterdam is gebeurd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Bombrieven Amsterdam en Kerkrade sisten en knalden daarna uit elkaar

Amsterdam en Kerkrade

Vanmorgen ging in een Amsterdamse vestiging van ABN Amro een bombrief af. In Kerkrade ontplofte een brief bij het bedrijf Ricoh. 

De politie maakte later bekend dat deze explosies met elkaar te maken hebben. De afzender is een afperser die bitcoins eist. Krijgt hij die niet, dan zal hij met nieuwe bombrieven komen, aldus de politie.

Waarschuwingen en explosies

Tijdlijn: hier werden bombrieven bezorgd

In de afgelopen weken hebben meerdere bedrijven in Nederland een bombrief gekregen. Wanneer en waar werden al die bom- en waarschuwingsbrieven tot nu toe bezorgd? Bekijk hier de tijdlijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Bombrieven ontploft bij bedrijven in Amsterdam en Kerkrade

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore