Einde talkshow

Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door

12 februari 2020 09:24 Aangepast: 12 februari 2020 16:34
Matthijs van Nieuwkerk Beeld © BNNVARA/Benjamin Kamps

Presentator Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door. Daarmee houdt de talkshow na vijftien jaar op met bestaan. De laatste uitzending is te zien op 27 maart.

In reactie op zijn beslissing zegt Van Nieuwkerk (59): “DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen. We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. Ik hijs de zeilen.”

Niet onverwacht

Het vertrek van Van Nieuwkerk komt niet onverwacht. De succesvolle presentator hintte er de afgelopen tijd al meerdere keren op.

Zo zei hij vorig jaar zomer al in een interview met het tijdschrift Linda: "Ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk verdient meer dan minister, Slob eist uitleg

Van Nieuwkerk blijft wel aan boord bij de publieke omroep. Hij heeft voor drie jaar bijgetekend bij omroep BNNVARA, dat bezig is met de ontwikkeling van een nieuw programma. Dat meldt de omroep woensdagochtend.

Directeur video bij de publieke omroep Frans Klein is lovend over de lange samenwerking met Van Nieuwkerk. Hij bedankt hem voor 'vijftien prachtige seizoenen': "Jarenlang zette hij samen met zijn redactie tal van indrukwekkende uitzendingen neer. Matthijs is een uniek talent, dat gelukkig ook in de toekomst te zien blijft bij de NPO."

Streep door DWDD

Het vertrek van de presentator betekent wel een direct einde van DWDD. Er komt geen nieuwe presentator.

Tv-recensent Angela de Jong heeft daar begrip voor. "Het zijn wel hele grote schoenen die je moet vullen als je daar iemand anders neerzet. Bovendien: NPO heeft nu Op1, wat het niet zo slecht doet als misschien verwacht, dus durven ze de gok wel te nemen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angela de Jong: 'Matthijs stopt in maart met DWDD'

Nieuw programma

De verwachting is dat Van Nieuwkerk vanaf januari 2021 terugkeert op de buis met een lange reeks zaterdagavondprogramma’s, volgens de omroep.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore