Papier en melkpoeder

Schip raakt bij Waddeneilanden opnieuw containers kwijt

12 februari 2020 08:28 Aangepast: 12 februari 2020 13:53
Mensen ruimen troep op Terschelling op na een storm. (archieffoto) Beeld © RTL NIeuws

Het schip OOCL Rauma is vannacht in de buurt van Terschelling nog twee containers kwijtgeraakt. In totaal is het vrachtschip daarmee zeven containers verloren.

Dat gebeurde 60 kilometer ten noordwesten van Terschelling. In de zeven containers zaten in ieder geval papier en melkpoeder, meldt de kustwacht. Over de rest van de inhoud kan nog geen uitspraak worden gedaan.

Harde wind

Gisteren verloor de Rauma 43 kilometer ten noorden van Ameland al vijf containers als gevolg van de harde wind. Op het schip, dat onder Nederlandse vlag vaart, is plaats voor 1425 standaardcontainers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Vijf containers van schip gevallen in Waddenzee, ten minste één open

Woensdagochtend is het kustwachtvliegtuig er weer op uitgegaan om de twee in de nacht overboord geslagen containers te zoeken. De kustwacht stuurt aan de scheepvaart een bericht over de laatst bekende positie van de containers, om te waarschuwen.

Gisteren stuurde de kustwacht het hulpschip ETV Guardian naar de plek waar de Rauma de containers verloor. Maar de Guardian moest vanwege technische problemen terug naar de haven van Den Helder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Wadden nog bezaaid met plastic na containerramp, Kamer wil dat reder dit betaalt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore