Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Oorzaak: drukte

Aantal boetes voor te hard rijden flink gedaald

11 februari 2020 15:33 Aangepast: 11 februari 2020 20:05
Beeld © Archieffoto ANP

Het aantal uitgedeelde boetes voor te hard rijden is het afgelopen jaar gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. In 2019 werden voor te hard rijden ruim 6,8 miljoen boetes uitgedeeld, in 2018 waren dat er nog ruim 7,7 miljoen.

Het merendeel van deze overtredingen wordt geconstateerd met behulp van flitspalen en trajectcontroles. Volgens de politie en het Openbaar Ministerie komt die daling onder meer doordat het drukker is op de wegen, waardoor hard rijden minder mogelijk is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bekijk op de kaart: zo vaak flitst de flitspaal bij jou in de buurt

Waarschuwingen door apps

Daarnaast worden bestuurders gewaarschuwd door speciale apps zoals Flitsmeister en zijn de locaties van flitspalen en trajectcontroles bekend. Hierdoor houden ze zich op die plekken beter aan de maximumsnelheid.

Daarnaast kan de daling van het aantal overtredingen worden veroorzaakt doordat een aantal trajectcontroles en flitspalen tijdelijk hebben uitgestaan vanwege werkzaamheden.

Appen op de fiets

In totaal werden vorig jaar bijna 8,4 miljoen verkeersovertredingen geconstateerd. Het jaar daarvoor werden er nog bijna 9,2 miljoen boetes opgelegd.

Het aantal boetes voor handheld bellen is behoorlijk gestegen: van 80.425 in 2018 naar 121.364 vorig jaar. Hierbij inbegrepen zijn sinds 1 juli ook de bekeuringen voor appen op de fiets: 21.327 boetes.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van