Verkrachting en afpersing

Groomingverdachte: 'Heb die meisjes trauma voor het leven bezorgd'

11 februari 2020 14:15 Aangepast: 11 februari 2020 14:26
Archieffoto.

"Ik was stom, een klootzak." Dat zei de 24-jarige Boyd van W. tijdens de rechtszaak waarin hij wordt vervolgd voor verkrachting en afpersing van een aantal tienermeisjes.

De 24-jarige Zaandammer zei alleen uit te zijn geweest op aandacht, 'maar ik heb die meisjes een trauma voor het leven bezorgd'.

Aangifte 15-jarig meisje

Van W. werd in oktober 2018 aangehouden nadat een 15-jarig meisje uit Zaandam bij de politie aangifte had gedaan van verkrachting. Uit het onderzoek dat volgde, bleek dat hij verspreid door het land veel meer slachtoffers had gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Oud-PVV-politicus krijgt taakstraf vanwege grooming en cokebezit

Via chatsites en appgroepen benaderde hij zijn slachtoffers, die tussen de dertien en zestien jaar oud waren.

Naaktfoto's sturen

Als hij hun vertrouwen had gewonnen, vroeg hij hun naaktfoto's van zichzelf naar hem te sturen. 

Dat materiaal gebruikte hij daarna om hen te dwingen naakt met hem te videobellen, meer foto's van zichzelf te sturen of seks met hem te hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Celstraf en tbs voor dwingen tot sturen naaktfoto's via chat

Kanker geveinsd

Van twee slachtoffers bemachtigde hij een naaktfoto door te zeggen dat hij kanker had en niet wilde sterven zonder een naakt meisje te hebben gezien. Met de beelden perste hij ze later af.

Ook probeerde hij ontmoetingen te regelen. Daarbij stuurde hij al snel aan op seks, waarbij hij volgens het meisje uit Zaandam dwang gebruikte en beeldopnames maakte. Met de dreiging die beelden te verspreiden zette hij haar later onder druk, heeft ze verklaard.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

37 procent van meldingen verkrachting leidt tot aangifte

Zelfbeeld opkrikken

Van W. zegt 'enorm geschrokken' te zijn van de verklaringen van zijn slachtoffers. Hij was 'zo bezig mijn eigen zelfbeeld op te krikken' dat hij de signalen die de meisjes uitzonden 'volkomen moet hebben gemist', zei hij.

Voor het proces tegen Van W., ook beschuldigd van het maken en bezitten van kinderporno, zijn drie dagen uitgetrokken. Morgen is het woord aan zijn slachtoffers. Uiterlijk donderdagochtend volgt de eis.

6 jaar cel voor 'groomer' Frank R.

In 2014 werd Frank R. uit Cuijck veroordeeld voor grooming. Hij had via de webcam seks met honderden minderjarige meisjes. Zijn straf is een stuk lager dan geëist.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore