Het blijft waaien

Schiphol schrapt weer vluchten vanwege wind, ook oppassen op de weg

11 februari 2020 11:23 Aangepast: 11 februari 2020 11:28
Beeld © ANP Foto

Het mag dan officieel weliswaar geen storm meer heten, maar het waait nog steeds erg hard. Zo hard dat Schiphol ook vandaag vluchten moest annuleren.

Op dit moment hebben diverse luchtvaartmaatschappijen zo'n 120 vluchten geschrapt. Het gaat, net als de voorgaande dagen, vooral om Europese bestemmingen.

Als gevolg van de storm Ciara werden zondag al zo'n 260 vluchten geannuleerd. Gisteren waren dat er nog eens ruim 220. De luchthaven adviseert reizigers hun actuele vluchtinformatie goed in de gaten te houden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Ciara is gaan liggen, maar storm Dennis ligt al op de loer

Verkeerswaarschuwing

Ook op de weg is het vanwege de harde wind nog steeds oppassen geblazen. De ANWB waarschuwt voor zware windstoten in de kustprovincies en in het noordoosten van het land.

Waarom stormen namen krijgen en kleurcodes

Een zware storm kan voor veel gevaar en overlast zorgen. Het KNMI waarschuwt ons daarom met allerlei codes. Maar wat betekenen die precies? En waarom krijgen stormen een naam? Maurice Middendorp van buienradar legt uit.

Storm Dennis

En ook de komende dagen blijft het onstuimig. Pas in de nacht van donderdag op vrijdag gaat de wind wat meer liggen. En dan is het wachten op de volgende storm, die zich volgens Buienradar zondag zal aandienen.

En dat kan dan de tweede storm binnen een week zijn die een naam krijgt. Afgelopen zondag kwam Ciara over ons heen, en zondag zou best weleens storm Dennis zijn opwachting kunnen maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Horrorlanding Schiphol lukt niet: 'Mensen schreeuwden en kotsten'

Benieuwd hoe hard het bij jou waait? Check het hier:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore