Ga naar de inhoud
In plastic zak

Politie vindt kilo levensgevaarlijke en verslavende fentanyl in Eindhovens schuurtje

De zak fentanyl Beeld © Openbaar Ministerie

De politie heeft in een schuurtje in Eindhoven ruim een kilo fentanyl in beslag genomen. Zelfs een kleine hoeveelheid van deze stof kan al dodelijk zijn als je die inneemt.

De 42-jarige man in wiens schuur de plastic zak met fentanyl werd gevonden, is opgepakt. Het Openbaar Ministerie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Zeer verslavend

De werking van fentanyl is te vergelijken met die van morfine, maar dan wel tachtig tot honderd keer sterker, meldt het OM. In de medische wereld wordt het op recept gebruikt als verdoving en pijnstiller. Fentanyl is zeer verslavend. 

Volgens het OM is er, voor zover bekend, niet eerder in Nederland 'zo’n grote hoeveelheid van deze uiterst gevaarlijke stof' aangetroffen.

Les over drugscriminaliteit: 'Niet alleen geld en mooie vrouwen'

01:53
Een baantje in de drugswereld is aantrekkelijk voor jongeren, omdat het nou eenmaal veel beter verdient dan een normale bijbaan. Lessen moeten ervoor zorgen dat ze niet geronseld worden door drugscriminelen.

Dure horloges en wapens

De vondst werd al op 3 februari gedaan. Aanvankelijk werd aangenomen dat er cocaïne in de plastic zak zat. Volgens het OM zijn er geen aanwijzingen dat de gezondheid van de politiemensen die de vondst deden gevaar heeft gelopen.

Niet alleen de zak fentanyl werd in beslag genomen, ook dure horloges, duizenden euro's in contanten, gegevensdragers, verboden wapens en munitie.

D66
Lees meer
D66 in manifest: drugs niet verbieden, wel reguleren

Bekijk hier de video van EditieNL:

03:07