Bovenleiding stuk

Bas zat 2,5 uur in kapotte trein: 'Opeens vlogen er glasscherven door de coupé'

10 februari 2020 13:23 Aangepast: 10 februari 2020 13:26
Reizigers worden naar de noodtrein begeleid. Beeld © @PlgleiderJohan

Een ongebruikelijke treinrit voor zo'n 1400 reizigers die vanochtend in de trein van Utrecht naar Amsterdam zaten. Een bovenleiding schoot los en kwam tegen de trein aan, waardoor een ruit sneuvelde. "Uit het niets vlogen er scherven door de coupé", vertelt reiziger Bas.

Er werd direct aan de noodrem getrokken en de trein kwam stil te staan, vertelt Bas. "We wisten eerst niet wat er aan de hand was. We dachten aan een baksteen die door de ruit was gegooid ofzo. Het bleek dus de bovenleiding te zijn."

Glas in oog

Door nog onduidelijke oorzaak was een stuk bovenleiding naar beneden gekomen, laat ProRail weten. Bas: "Overal lag glas, maar gelukkig is niemand ernstig gewond geraakt."

Wel heeft een reiziger glas in het oog gekregen en hierdoor oogletsel opgelopen. Zij hoefde niet met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

De reizigers liepen over het spoor naar de noodtrein. De reizigers liepen over het spoor naar de noodtrein.

Bas stond vervolgens zo'n 2,5 uur stil, de trein kon geen kant meer op. "Uiteindelijk kwam er een noodtrein en die heeft ons allemaal alsnog naar Amsterdam gebracht." Daarvoor moesten de 1400 mensen wel even over het spoor lopen. 

Ook morgen geen sprinters

Naar verwachting zal het sprinterverkeer tussen Amsterdam en Utrecht nog tot morgenmiddag hinder ondervinden van de kapotte bovenleiding. Hoe die vanochtend los kon raken, wordt nog onderzocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore