Ga naar de inhoud
91 Nederlanders aan boord

Na dagen dobberen mag Nederlands cruiseschip aanmeren in een Thaise haven

De Ms. Westerdam Beeld © EPA

Nu zeker is dat geen van de opvarenden het coronavirus onder de leden heeft, mag het cruiseschip de Westerdam aanmeren in een Thaise haven.

Het schip heeft 1455 passagiers en 802 bemanningsleden aan boord, onder wie 91 Nederlanders. Uit vrees voor het coronavirus mocht het schip van de Holland-Amerika Lijn niet aanmeren in Japan, daarom doolde het rond in de Oost-Chinese Zee.

De Westerdam is begin deze maand in Hongkong geweest. Er werd van één opvarende vermoed dat die besmet was, maar niemand hoefde in quarantaine op het schip. 

910
Lees ook:
910 doden door coronavirus, Chinezen weer aan het werk

Huiverig

Door het voorbeeld van de Diamond Princess zijn veel landen huiverig geworden voor cruiseschepen. De opvarenden van dat schip, dat bij Japan ligt, zitten in quarantaine. Daar hebben zeker 130 mensen het virus.

Aan boord zijn vijf Nederlanders, één van hen ziet de situatie steeds zorgelijker worden, laat hij RTL Nieuws weten. "Er staan nu 100 auto's buiten op de kade om mensen af te voeren." Voor zover bekend is geen van de vijf Nederlanders besmet. 

Nederlander (71) laat quarantaine op cruiseschip Japan zien

02:51
Het aantal gevallen van corona op het cruiseschip Diamond Princess in Japan blijft oplopen. De Nederlander die aan boord is en anoniem wil blijven, vertelt over de situatie. "We hebben handschoenen en thermometers gekregen."