Ga naar de inhoud
Emoties bij eigenaren

Tien paarden omgekomen door grote brand in manege Heerlen

Archieffoto Beeld © ANP

Door een grote brand in een manege in het Limburgse Heerlen zijn vanochtend tien paarden om het leven gekomen. De door emoties overmande eigenaren werden opgevangen in een naburige café. Rond 09:00 uur was de brand onder controle.

De brand brak vlak na middernacht door nog onbekende oorzaak uit. Elf andere paarden konden worden gered, vertelde een woordvoerder van de brandweer. Er raakten geen mensen gewond.

Hooi en stro

Door het aanwezige hooi en stro werd het vuur aangewakkerd bij de paardenboxen in de manege. Brandweerkorpsen uit de regio bestreden de brand met groot materieel, en probeerden het vuur te blussen door onder andere het hooi en stro uit elkaar te trekken.

Manege
Lees ook:
Manege in brand, paarden gered: 'Ze wilden de stal niet uit'

Nadat de brand was uitgebroken, kwamen tientallen paardeneigenaren met hun trailers naar de manege om hun dier te redden. Een onbekend aantal paarden werd uit de boxen bevrijd en sloeg op de vlucht. Ze zijn inmiddels opgevangen in naburige weilanden.

Vijftig eigenaren

Volgens de woordvoerder van de brandweer stonden in de boxen rond de manege vele tientallen paarden. Hij schat dat er zeker zo'n vijftig eigenaren naar hun dier zijn gekomen. De locoburgemeester van Heerlen was aanwezig voor steun bij de ontredderde eigenaren.

Spaans festival onder vuur: paarden rijden dwars door vlammen

01:26
Bijzondere beelden uit het Spaans dorpje San Bartolomé de Pinares. Daar springen ieder jaar 100 ruiters met paarden door een groot vuur.