Bosbranden

Kinderen halen 246.000 euro op voor dieren Australië

08 februari 2020 10:24
Archieffoto Beeld © EPA

Meer dan 3500 kinderen hebben de afgelopen tijd geld opgehaald voor koala's en andere dieren die in Australië zijn getroffen door bosbranden. Vanochtend maakten ze de eindstand van de actie SOS Koala bekend: 246.351 euro.

Drie weken waren de kinderen bezig met het ophalen van lege flessen, het verkopen van zelfgemaakte knutselwerken of andere activiteiten om geld op te halen. "Dit overtreft alle verwachtingen. Het laat zien hoe energiek en krachtig jong Nederland is als het echt nodig is", zei presentator Klaas van Kruistum van ZappLive, het programma waarin de eindstand bekendgemaakt werd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljard dieren dood bij bosbranden, buidelmuis waarschijnlijk uitgestorven

Bomen planten

Volgens WNF-directeur Kirsten Schuijt kan met het opgehaalde geld veel worden gedaan voor de dieren die zijn getroffen door de bosbranden. "Zo kunnen we starten met het planten van meer dan 10.000 jonge boompjes, zodat koala's straks weer een thuis hebben. Het geld wordt ook gebruikt voor acute hulp, zoals het opsporen van koala's door een speurhondenteam en de opvang van gewonde dieren."

Sinds september vorig jaar is in Australië een gebied van meer dan drie keer Nederland door de vuurzee verwoest. Ruim een miljard dieren en zeker 33 mensen zijn omgekomen. 

De actie was een gezamenlijk initiatief van NPO Zapp, KRO-NCRV en het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Hartverscheurende beelden van verbrande dieren door bosbranden Australië

Veel dieren konden niet op tijd vluchten voor het vuur en zijn verbrand.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore