Excuses aangeboden

Rutte en Schouten gaan het weer proberen: praten met boerenorganisaties

07 februari 2020 06:20 Aangepast: 07 februari 2020 06:52
Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force (R) tijdens een bijeenkomst van het Landbouw Collectief

Premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten praten vanochtend weer met afgevaardigden van het Landbouw Collectief. Eerder deze week werden de gesprekken afgebroken na dreigende taal van één van de aangesloten boeren organisaties: Farmers Defence Force (FDF).

Deze radicale boerenorganisatie haalde hard uit naar belanghebbenden die buiten de boeren om met het kabinet zouden praten over het veelbesproken stikstofbeleid. 

In een brief en op haar site haalde de groep uit naar 'vleesbazen, zuivelbobo's, bankiers en zelfs gevestigde orde belangenbehartiging' die buiten het collectief om met Schouten wilden spreken. Zij zouden volgens FDF de sector 'als een Judas verraden'.

Na deze dreigende taal werden de gesprekken met de boerenorganisaties afgebroken. Maar die gesprekken worden nu dus weer opgepakt.

Excuses aangeboden

Het Landbouw Collectief heeft afstand genomen van die woorden en FDF heeft excuses aangeboden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Excuses Farmers Defence Force: 'Wilden niemand kwetsen'

Maar daarmee is de kous nog niet af. Rutte en Schouten willen tijdens de ontbijtsessie, voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad, eerst nog maar eens duidelijk maken dat alleen zij bepalen met wie zij praten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore