Elektrische auto's

'Tempo plaatsing laadpalen elektrische auto's moet omhoog'

07 februari 2020 02:25 Aangepast: 07 februari 2020 08:50
Laadpaal voor elektrische auto's. Beeld © ANP

Het tempo waarin laadpalen voor elektrische auto's geplaatst worden, moet flink omhoog. Dat zegt ALD Automotive Nederland, de Nederlandse tak van Europa’s grootste leasebedrijf. De groei van het aantal elektrische auto's kan momenteel niet worden bijgehouden.

"Ik maak me grote zorgen om de laadinfrastructuur in dit land", zegt Jeroen Kruisweg van ALD Automotive Nederland in De Telegraaf. Hij baseert zich op de jaarcijfers van het bedrijf. "Bij het huidige verkoopniveau van het aantal elektrische auto’s moeten er 120 laadpalen per dag geplaatst worden. Dat zijn er nu maar zo’n 23 per dag."

'Groei zal doorzetten'

Van de leasecontracten die ALD vorig jaar in Nederland verkocht, was één op de vijf een elektrische auto. "Wij verwachten dat die groei dit jaar verder doorzet, omdat er heel veel nieuwe, goedkopere elektrische modellen op de markt komen", zegt Kruisweg. 

Volgens een onderzoek van Over Morgen, onderdeel van Arcadis, is er inderdaad sprake van een tekort. De gemeente Den Haag zou elektrische rijders het beste bedienen, maar ook daar gaat het maar om 80 procent van de laadbehoefte. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duizenden euro's subsidie moet verkoop elektrische auto zetje geven

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van