Drie doden

Nederlandse copiloot gewond bij crash Turks vliegtuig

06 februari 2020 13:57 Aangepast: 06 februari 2020 14:14
Het wrak van het Turkse vlieguig Beeld © AFP

Bij de crash van het Turkse vliegtuig gisteren op de landingsbaan van luchthaven Sabiha Gokcen in Istanbul is ook de Nederlandse copiloot gewond geraakt.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd aan RTL Nieuws. "De man ligt in het ziekenhuis, en we hebben contact met zijn familie." Over de toestand van de copiloot worden geen mededelingen gedaan.

In drie stukken gebroken

Het dodental als gevolg van de crash is opgelopen tot drie. Zeker 179 mensen raakten gewond. De gewonden zijn overgebracht naar achttien verschillende ziekenhuizen.

In het ramptoestel zaten 177 passagiers en zes bemanningsleden. Het toestel van Pegasus Airlines raakte na de landing van de baan en brak in drie stukken.

Gefilmd: vliegtuig schiet van landingsbaan

In de Turkse stad Istanbul is een vliegtuig van een natte landingsbaan geschoten en naar beneden gestort. Daarbij vielen drie doden. De meeste inzittenden zijn gewond geraakt.

Van de baan geslipt

Hoogstwaarschijnlijk kwam de Boeing 737 in de problemen door de slechte weersomstandigheden. "Het vliegtuig kon niet op de landingsbaan blijven en slipte tot zo'n 50 à 60 meter buiten de baan", zegt de gouverneur van Istanbul, Ali Yerlikaya. 

Beelden in Turkse media tonen een gebroken romp van het vliegtuig. Het voorste deel van het toestel is geheel losgeraakt van de rest. Ook bij het staartstuk is een breuk te zien.

De luchthaven schortte na het ongeluk alle vluchten op. Vanochtend werden de eerste vluchten hervat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore