Ga naar de inhoud
Tijdelijk opgeschort

RTL gaat nieuw seizoen Temptation Island in Nederland toch uitzenden

Deelnemers van tv-programma Temptation Island. Beeld © RTL

Het nieuwe seizoen van Temptation Island wordt ook in Nederland uitgezonden. Na het onderzoek naar het programma De Villa was het tijdelijk opgeschort, maar het nieuwe seizoen van de show keert toch terug vanaf 26 februari.

"We zullen eind deze maand stilstaan bij de conclusies en vervolgstappen van het onderzoek rond De Villa", zegt programmadirecteur Peter van der Vorst. "Aan de kant van RTL is er nu al een aantal interne processen aangepast, waaronder een zorgvuldiger proces tussen montage en uitzending."

Van der Vorst liet na de incidenten rond De Villa weten hij het vertrouwen wilde terugwinnen in het guilty pleasure-genre. Na een gesprek met betrokken kandidaten was hij erg geschrokken en noemde de gebeurtenissen schokkend. "Vooral de makers van het programma zijn zwaar over hun ethische grenzen heengegaan." 

Excuses
Lees ook:
Excuses Blue Circle aan betrokken deelnemers De Villa

De afgelopen maanden hebben Warner Bros en RTL dan ook gesproken met alle deelnemers van Temptation Island. "Hun feedback geeft ons het vertrouwen om eind februari met de nieuwe reeks te starten", zegt Van der Vorst.

Grootste belang

Hij vervolgt: "Temptation Island blijft natuurlijk wel een relatietest, maar altijd in een veilige omgeving en met respect voor alle betrokkenen. De begeleiding van kandidaten door de programmamakers voor, tijdens en na een productieproces, is van het grootste belang. Het genre is nog steeds geliefd bij een groot publiek en heeft wat ons betreft dus toekomst."

Temptation-Tim
Lees ook:
Temptation-Tim heeft zijn hart opnieuw verloren

Naast het uitzenden van Temptation Island bij RTL 5 (woensdagavond 26 februari om 20.30 uur), start producent Zodiak Nederland, die eerder voor Videoland Temptation VIPS maakte, vandaag met het oproepen van deelnemers voor een nieuwe exclusieve Videoland-versie van Temptation Island. Hierover maakt RTL later meer bekend.