'Bezig met verjonging'

Oud-PvdD'er Van Kooten (36) stapt over naar 50Plus

05 februari 2020 08:25 Aangepast: 05 februari 2020 13:33
Van Kooten verliet vorig jaar de Partij voor de Dieren. Beeld © ANP

Politicus Femke Merel van Kooten (36) die vorig jaar uit de Partij voor de Dieren (PvdD) stapte, sluit zich aan bij 50Plus. Dat heeft het Tweede Kamerlid in een interview met het AD bekendgemaakt.

Van Kooten blijft tot de Tweede Kamerverkiezingen zelfstandig Kamerlid en zal eventueel pas na de verkiezingen deel uitmaken van de 50Plus-fractie.

Van Kooten verliet vorig jaar de Partij voor de Dieren uit onvrede met de koers van de partij. Ze gaf haar zetel niet terug en ging als onafhankelijk Kamerlid door. Van Kooten vond dat de partij te veel met de eigen stokpaardjes bezig was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kamerlid verlaat Partij voor de Dieren, gaat onafhankelijk verder

Tegen de krant zegt Van Kooten dat ze er eerst over nadacht om een eigen partij op te richten, maar toch besloten heeft lid te worden van 50Plus. Dat gebeurde na een gesprek met 50Plus-leider Henk Krol, waarna ze eind december in het geheim lid geworden is van de partij. 

'50Plus is bezig met verjonging'

Zelf vindt Van Kooten haar overstap niet verrassend. Haar nieuwe partij heeft volgens haar 'een groot hart voor dieren en kwetsbare mensen'. Ook is de partij volgens haar 'bezig met verjonging'. Krol noemt haar op zijn beurt 'doortastend, zelfverzekerd en waanzinnig ijverig'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geëmotioneerde Marianne Thieme krijgt lintje bij afscheid Tweede Kamer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore