Ga naar de inhoud
C2000

Agenten bezorgd over haperende portofoons in vernieuwd communicatiesysteem

De 112-meldkamer

Politiemensen maken zich zorgen over het vernieuwde communicatiesysteem C2000, dat vorige week is ingevoerd. Vooral portofoons werken niet vlekkeloos, waardoor de onderlinge communicatie hapert.

De politievakbond ACP en de centrale ondernemingsraad van de politie hebben het probleem vandaag aangekaart bij de korpsleiding. Die erkent dat nog niet alles goed werkt, maar zegt dat daar al een beetje rekening mee werd gehouden omdat C2000 zo'n groot systeem is. Tienduizenden hulpverleners hebben het nodig om 24 uur per dag met elkaar en met de meldkamer te kunnen communiceren.

Updates

Aan technische aanpassingen en updates wordt hard gewerkt, zegt een woordvoerder. Volgens haar gaat het op veel plekken goed, maar zijn er nog problemen in onder meer in het oosten van Nederland. Op zulke plekken gaan agenten altijd met zijn tweeën op pad.

Ook Gerrit van de Kamp van de ACP zegt dat dag en nacht hard wordt gewerkt om de moeilijkheden op te lossen. Maar die houden nu al acht dagen aan, zegt hij, en dat moet niet veel langer worden.

Minder meldingen

Het ministerie van Justitie en Veiligheid, waar de politie onder valt, zegt dat alle meldingen serieus worden genomen. Sinds de laatste updates zou het aantal meldingen afnemen.

Tweede
Lees ook:
Tweede Kamer wil af van Chinese software bij hulpdiensten en politie