Nu naar politierechter

Robert Oey, partner burgemeester Halsema, verzet zich tegen taakstraf

29 januari 2020 21:34 Aangepast: 29 januari 2020 21:50
Filmmaker Robert Oey (archieffoto) Beeld © ANP

Filmmaker Robert Oey, de partner van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, verzet zich tegen de taakstraf van 40 uur die hem vorige maand werd opgelegd voor verboden wapenbezit.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na een bericht in De Telegraaf. De 53-jarige filmproducent had een gas/alarm-revolver met versperde loop in zijn bezit. Het hebben van zo’n wapen is verboden en Oey had er geen vergunning voor.

Openbare zitting

De taakstraf werd Oey in december opgelegd in een besloten zitting van het Openbaar Ministerie. Nu Oey zich verzet, wordt de zaak in het openbaar behandeld. Dat zal gebeuren bij de politierechter in Amsterdam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Robert Oey, de man van burgemeester Halsema, krijgt taakstraf

In een interview met NRC Handelsblad vertelde Oey vorig jaar dat hij het wapen gebruikte voor zijn werk als filmmaker en het in een juten zak in een kastje in de woonkamer had laten liggen. De zoon van het stel werd er vorig jaar, 15 jaar oud, mee betrapt toen die met een vriend op een leegstaande woonboot in Amsterdam-Oost voor overlast zorgde.

'Beter verstoppen?'

Een paar dagen nadat Oey het wapen in de la had gestopt, reisde hij naar Bangkok voor opnames. "Ik dacht nog even: moet ik die revolver beter verstoppen? Heb ik niet gedaan." Een moment dat 'nog heel vaak' door zijn hoofd is gegaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore