Ga naar de inhoud
Minder boekingen

KLM schrapt deel vluchten naar China om coronavirus

Een vliegtuig van KLM klaar voor vertrek op Schiphol. Beeld © ANP

Ook KLM stopt met vliegen op een aantal bestemmingen in China. Dat gebeurt mede vanwege het teruglopende aantal boekingen door het coronavirus. Buitenlandse maatschappijen, waaronder Lufthansa en British Airways, schrapten vandaag alle vluchten naar China.

KLM zet de directe vluchten naar Chengdu en Hangzhou vanaf morgen stop en het aantal wekelijkse vluchten naar Shanghai gaat terug van elf naar zeven keer per week. Vanaf vrijdag worden de directe vluchten naar Xiamen stilgelegd.

Het aantal vluchten naar Beijing blijft staan op zeven per week. De aanpassingen duren in elk geval tot en met 29 februari, zegt KLM.

Deel vluchten gaat door

Het besluit van andere maatschappijen om alle bestemmingen in China te mijden, wordt dus niet nagevolgd. KLM zegt dat besluit te baseren op overleg met 'diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaartinstanties'. 

"Op basis van de huidige informatie van deze instanties is er op dit moment nog geen aanleiding om de gehele operatie naar China op te schorten", laat de maatschappij weten. "KLM past wel het netwerk aan gezien de terugloop van de boekingen."

Dit zijn de gevaren van het Chinese coronavirus

03:49
Longarts Sander de Hosson zet op een rijtje wat het coronavirus inhoudt.

Extra uitzending: Het coronavirus, jouw vragen beantwoord

De hele wereld praat erover: het coronavirus, maar hoe gevaarlijk is dit virus nou voor jou en mij?

Morgen om 19.50 uur in een extra uitzending op tv, site en app beantwoorden wij samen met onder meer specialisten van het RIVM jouw vragen. Heb jij ook een vraag? Mail hem in tekst of met een liggende video naar oproep@rtl.nl.

WHO
Lees ook:
WHO beslist morgen over uitroepen noodsituatie coronavirus