Ga naar de inhoud
Coronavirus

Reiskoepel ANVR adviseert organisaties: één maand niet naar China reizen

Archieffoto reizigers op Schiphol Beeld © ANP

De ANVR, de brancheorganisatie van Nederlandse reisorganisaties, raadt haar leden aan om aankomende maand niet naar China te reizen. Het advies is het gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus dat China in zijn greep houdt.

Het advies geldt in ieder geval tot en met 29 februari, laat een woordvoerder van ANVR aan RTL Nieuws weten. Bij de ANVR zijn zo'n driehonderd reisorganisaties aangesloten, waarvan er ongeveer zestig reizen naar China organiseren.

Enkele reizen

Toch zullen de gevolgen van het advies beperkt zijn, omdat het op dit moment laagseizoen is. Volgens de woordvoerder staan er aankomende maand slechts enkele reizen op de planning. Het advies is vooral bedoeld om duidelijkheid te verschaffen aan hun leden. 

"De aangesloten organisaties zijn niet verplicht om het advies op te volgen, maar in de praktijk nemen ze het vaak over", zegt de woordvoerder. Overigens zal dit geen gevolgen hebben voor de vluchten die naar China gaan, daar gaan vliegtuigmaatschappijen over en die vallen niet onder de ANVR.

Nederland
Lees ook:
Nederland scherpt reisadvies China aan, nieuwe drastische maatregelen

6000 zieken

Sinds de uitbraak van het virus zijn er meer dan 6000 geregistreerde ziektegevallen en zijn er 132 doden gevallen. Met name de Chinese provincie Hubei is hard getroffen, ongeveer 3500 de geregistreerde zieken komen daar vandaan. 

Eerder vandaag heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor China dan ook aangescherpt. Vanaf vandaag gelden voor heel het land veiligheidsrisico's, maar voor de stad Wuhan en omgeving, waar het nieuwe coronavirus uitbrak, geldt het advies om er alleen naartoe te gaan als dat noodzakelijk is.

Het
Lees ook:
Het coronavirus, dit zijn de feiten
Bron: RTL NIeuws