Station Arnhem-Presikhaaf

Trein zit vast aan station: 'Kunt u allemaal even naar rechts opschuiven?'

29 januari 2020 11:56 Aangepast: 29 januari 2020 12:07
NS-ceo Van Boxtel en staatssecretaris Van Veldhoven in de destijds nieuwe sprinter op station Haarlem. Beeld © ANP

Een opmerkelijk moment gisteren in een NS-sprinter op station Arnhem-Presikhaaf: de conducteur verzocht de passagiers of ze even massaal wilden verkassen.

De trein was met een treeplank vast komen te zitten onder de rand van het perron, meldt De Gelderlander. Daardoor was het niet mogelijk om een van de treindeuren te sluiten.

Paar meter naar rechts

Maar daar had de conducteur iets op gevonden: hij riep alle passagiers op om even op te staan en een paar meter naar rechts op te schuiven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Waarom station Eindhoven ineens Eindhoven Centraal heet

Door de verplaatsing van de inzittenden kwam de treeplank inderdaad los van het perron, kon de deur uiteindelijk dicht en de trein vertrekken.

Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail zegt tegen de krant dat het perron van Arnhem-Presikhaaf nog niet aangepast is aan de hoogte van de sprinters. De trein kwam daardoor vast te zitten toen veel mensen tegelijk uitstapten. 

Duizenden machinisten worden opgeleid: nieuwe Sprinters dit najaar op het spoor

De nieuwe sprinters van de NS zijn allang niet nieuw meer, ze rijden als sinds eind 2018. Maar er moesten wel duizenden machinisten speciaal voor worden opgeleid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore