Voortvluchtig

Vier tips over ontsnapte 'tattookiller' na Opsporing Verzocht, politie tast nog volledig in duister

29 januari 2020 11:35 Aangepast: 07 februari 2020 13:31
Cor Pijnen Beeld © Politie

Ruim een week nadat 'tattookiller' Cor P. zijn enkelband verwijderde en de benen nam, heeft de politie nog geen idee waar de voortvluchtige uithangt. De opsporingsdiensten kregen via de uitzending van Opsporing Verzocht vier tips waar de Schiedammer mogelijk verblijft.

P. en drie medeverdachten worden de 'tattookillers' genoemd voor de grote tatoeages die ze op hun rug hebben. Tegen hen is levenslang geëist vanwege het martelen en doden van Onno Kluut in 2009. P. verbleef in voorarrest op die aanklacht, en droeg een enkelband vanwege een eerder misdrijf waarvoor hij in de cel heeft gezeten.

4 tips

Gisteren vroeg de politie in het programma 'Opsporing Verzocht' om aandacht en tips rondom de verdwijning van P.. "Daar zijn vier tips op binnengekomen", meldt een woordvoerder. "Die zijn doorgegeven aan het opsporingsteam FASTNL, dat nu bezig is met de jacht op Cor P."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oud-bankovervaller Toine: 'Enkelband niet meer dan horloge om je enkel'

Volgens de politie is het vooralsnog onduidelijk of de voortvluchtige naar het buitenland is gegaan, of nog in Nederland verblijft. "Dat is speculeren. We hebben niet voor niets gisteren om tips gevraagd onder vermelding van zijn volledige naam, gezicht en andere kenmerken."

Voorbereiding

Ook over de eventuele voorbereiding van P. kan de politie weinig zeggen. "Hij kan in een opwelling zijn enkelband hebben verwijderd, of alles tot in de puntjes hebben voorbereid." Bij ontsnappingen naar het buitenland is volgens de politie meer voorbereiding nodig omdat eten, drinken, en onderdak allemaal gefaciliteerd moet worden. "Als iemand in de buurt blijft, is dat makkelijker te regelen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie verspreidt opsporingsbericht voor spoorloze 'tattookiller' Cor P.

P. staat bekend als vuurwapengevaarlijk. Wie hem ziet, moet hem niet zelf benaderen, maar 112 bellen, luidt het advies.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore