Geen slachtoffers

Uitslaande brand op industrieterrein in Aalten

29 januari 2020 05:40
De vlammenzee in Aalten.

In een pand op een industrieterrein in Aalten (Gelderland) woedt een grote brand. Daarbij komt veel rook vrij die over het dorp trekt. De veiligheidsregio heeft een NL-Alert verstuurd waarin omwonenden wordt opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden.

In het gebouw zitten twee bedrijven; een interieurbouwer en bewegwijzeringsfabrikant. Het gedeelte waarin de interieurbouwer zit is volledig uitgebrand.

Enorme vuurzee

De brandweer zegt te proberen de rest van het pand te behouden. "De vraag is of dat lukt. Er is namelijk sprake van een enorme vuurzee", aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Omliggende panden lopen volgens hem geen gevaar.

Tijdens het uitbreken van de brand was er volgens de woordvoerder niemand aanwezig in het pand. Er zijn geen slachtoffers.

Volgens De Gelderlander zijn er zorgen over de rookontwikkeling uit de brand. "De rook trekt precies over het dorp Aalten", zegt een woordvoerder van de brandweer. "Die rook is heel dicht. We hebben de inwoners gewaarschuwd. Er gaan straks meetploegen het dorp in om vast te stellen wat de kwaliteit van de lucht is."

Explosies 

Volgens getuigen zijn er regelmatig explosies te horen vanuit het pand. De brandweer zegt dat dat komt door kleine gastanks die in een bedrijf aanwezig zouden zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drama in Duiven: drie doden bij woningbrand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore