Martinair Cargo

Drie Nederlandse piloten vrijgelaten in Argentinië na cocaïnevondst

27 januari 2020 16:07 Aangepast: 27 januari 2020 16:42
Archieffoto van het type toestel waar de Nederlanders in vlogen. Beeld © iStock

Drie piloten en drie grondmedewerkers die vastzaten vanwege de vondst van ruim 80 kilo cocaïne in een vrachtvliegtuig in Argentinië zijn vrijgelaten. Dat melden KLM en Martinair Cargo, waar de mannen voor werken.

De drie Nederlandse piloten werden twaalf dagen geleden aangehouden op het internationale vliegveld Ezeiza bij de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. In hun vrachtvliegtuig werd een partij cocaïne onderschept, naar verluidt van 88 kilo.

Twee Argentijnen nog vast

Ook vijf anderen, onder wie drie Argentijnse grondmedewerkers, werden opgepakt. De grondmedewerkers zijn ook vrijgelaten, twee bij deze zaak betrokken Argentijnen blijven nog vastzitten.

De coke was verstopt in het ruim van het vliegtuig. De coke was verstopt in het ruim van het vliegtuig.

Bij de arrestatie zijn in totaal zeven mannen aangehouden, onder wie de piloot en enkele bemanningsleden. Ze vlogen in een vliegtuig dat was gecharterd door Martinair Cargo, dat onder Air France-KLM valt.

Onderzoek

Het vrachttoestel van Martinair Cargo wordt nog onderzocht door de Argentijnse autoriteiten en is nog niet vrijgegeven. KLM wil, in verband met het welzijn en de privacy van alle betrokken medewerkers, geen inhoudelijke uitspraken doen zolang het onderzoek loopt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie Nederlanders vast in Argentinië na cokevondst in vrachttoestel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore