Economie gaat lekker

DNB-baas Knot: inkomstenbelasting kan omlaag

26 januari 2020 14:01 Aangepast: 26 januari 2020 14:08
Beeld © ANP

De economie van Nederland draait op dit moment goed, maar de regering doet er goed aan maatregelen te nemen om de groei ook in de toekomst te stimuleren. Den Haag zou onder andere de inkomstenbelasting kunnen verlagen. Dat vindt president van De Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot.

Knot zei in het actualiteitenprogramma Buitenhof dat hij de Nederlandse economie op dit moment een 9 geeft als rapportcijfer, verwijzend naar de lage werkloosheid en de staatsschuld. "Maar als je een 9 hebt, dan kan het alleen maar minder worden", waarschuwt Knot. "De groei gaat afzwakken, dat kan niet anders. Je loopt tegen de grenzen van je capaciteit aan en de arbeidsmarkt is ontzettend krap."  

Ruimte behouden

Om ruimte voor groei te behouden zou Den Haag eraan kunnen denken de inkomstenbelasting te verlagen, stelt de DNB-president.

"Uiteindelijk denk ik dat dat de meest verstorende belasting is", zei Knot. Hoever deze belasting omlaag kan, laat de centralebankpresident over aan de politiek. "Daar zijn kundige mensen voor op het ministerie van Financiën. Ik geef alleen de richting aan."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Werken wordt lonender: de inkomstenbelasting gaat omlaag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore