Asjemenou!

Oud-directeur Ster (93) vecht voor terugkeer Loeki de Leeuw: 'Een goudmijn!'

25 januari 2020 16:12 Aangepast: 26 januari 2020 06:15
Beeld © ANP

Hij weet het zeker: Loeki de Leeuw zal terugkeren op de Nederlandse televisie. Chris Smeekes, oud-directeur van de Ster, wil nog steeds dat het karakteristieke leeuwtje terugkomt. Hij stak er zelfs 20.000 euro eigen geld in.

"Ik zal niet sterven voordat Loeki terug is op televisie", zegt Smeekes in een interview met De Stentor. Hij was lange tijd de directeur van de Ster, die de reclames op de publieke omroep verzorgt. "Dit is om de NPO overeind te houden, Loeki is een goudmijn!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederland aan de buis gekluisterd voor comeback Loeki de Leeuw

Smeekes blijft strijden om de leeuw terug te krijgen in de reclameblokken. Volgens De Stentor betaalde hij zelfs 20.000 euro uit eigen zak om een onderzoek te doen naar de waarde van Loeki.

Grote waarde

Uit dat onderzoek bleek dat twee derde van de kijkers voor een terugkeer van Loeki de Leeuw is. Drie op de vijf kijkers denken dat het leeuwtje de aantrekkelijkheid van reclame zal vergroten.

De oud-directeur zegt dat hij zich 'als een kind aan de vooravond van sinterklaas' voelt. Hij weet zeker dat Loeki zal terugkeren.

Eenmalige comeback

Vorig jaar januari keerde Loeki de Leeuw eenmalig terug op de Nederlandse televisie. Toen keken 1,4 miljoen mensen naar het reclameblok voorafgaand aan het NOS-journaal van 20.00 uur, waarin het nieuwe filmpje van Loeki te zien was.

De comeback was een initiatief van Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. De actie leverde binnen een etmaal zo'n 20.000 handtekeningen op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tv-comeback Loeki de Leeuw blijft eenmalig

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore