Catharina Ziekenhuis

Baby in wang gesneden tijdens keizersnee, ziekenhuis moet schadevergoeding betalen

24 januari 2020 16:36 Aangepast: 24 januari 2020 17:18
Ter illustratie Beeld © iStock

De ouders van een jongetje uit Eindhoven krijgen zeker 3500 euro schadevergoeding van het Catharina Ziekenhuis. Bij de geboorte liep de baby een snee op in zijn wang.

De rechter bepaalde in een zaak die de ouders hadden aangespannen dat ze recht hebben op schadevergoeding. Toen de baby ruim twee jaar geleden werd geboren, liep het kind een snee op van ongeveer vier centimeter.

Vader Dylan van den Boogaard (22) legt aan ED.nl uit dat de peuter nog steeds een litteken heeft. "Ik denk dat je het altijd blijft zien", vertelt hij. 

Cosmetische ingreep

In eerste instantie wilden de ouders geen rechtszaak beginnen. De ouders en de advocaat zeggen dat ze zich hebben verbaasd over de opstelling van het ziekenhuis, dat weigerde aansprakelijkheid te erkennen.

Het ziekenhuis bood aan voor maximaal 500 euro bij te dragen aan een cosmetische ingreep. Later werd het bedrag verdubbeld tot 1000 euro. De ouders gingen hier niet op in.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zomaar in de wangen van een baby knijpen: de frustratie van menig ouder

In een reactie laat het Catharina Ziekenhuis weten dat het de situatie heel vervelend vindt. Er zouden verschillende pogingen gedaan zijn om er met de ouders uit te komen. Het ziekenhuis legt zich neer bij de uitspraak van de rechter.

De rechter oordeelde dat door het ziekenhuis een medische fout is gemaakt en dat het ziekenhuis aansprakelijk is. Of er een hersteloperatie komt, weten de ouders nog niet. Ze geven aan dat ze hun zoon zelf laten beslissen als hij oud genoeg is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Woede om actie: 'Weiger vaccin tijdens zwangerschap, krijg een blender'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore