23 kilometer te weinig

Maarten van der Weijden staakt zijn wereldrecordpoging na 18 uur

24 januari 2020 14:03 Aangepast: 24 januari 2020 15:06
Maarten van der Weijden wordt opgevangen Beeld © Youtube

Maarten van der Weijden is na ruim 18 uur gestopt met zijn wereldrecordpoging. De zwemmer probeerde in 24 uur het huidige record van 101.9 kilometer te verbreken.

Van der Weijden kwam 23 kilometer te kort voor het wereldrecord. Hij had tot 19.00 uur vanavond de tijd om minimaal 102 kilometer te zwemmen. 

"In de laatste twee uur was het verval groot. Hij heeft geknokt en alles gegeven, maar fysiek ging het niet meer", laat zijn woordvoerster weten. Volgens haar was de atleet erg teleurgesteld en fysiek op. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Maarten van der Weijden ligt voor op schema bij loodzware recordpoging

Na meerdere keren te hebben overlegd met zijn team besloot de zwemmer iets na 13.30 uur te stoppen. Hij werd opgevangen door zijn vrouw aan de rand van het zwembad.   

Niet de eerste keer

Het was de derde keer dat Van der Weijden zich aan het wereldrecord waagde. In 2017 haalde hij in 24 uur zwemmen de 99.5 kilometer en zat hij dus onder het huidige record. Bij zijn tweede poging in 2018 keurde Guinness World Records de poging niet goed. 

Of er een vierde poging komt van Van der Weijden, "valt nog niet met zekerheid te zeggen", laat de woordvoerster weten. "Maar ik acht de kans dat hij het nog een keer gaat proberen niet groot", voegde zij eraan toe.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore