Drie doden

Burgemeester na dodelijke brand: 'Zwarte dag voor Duiven'

24 januari 2020 13:18 Aangepast: 24 januari 2020 13:26
De brand in het huis in het buitengebied van Duiven. Beeld © Persbureau Heitink

De burgemeester van Duiven, Jacques Niederer, noemt de brand in zijn gemeente waarbij drie mensen om het leven zijn gekomen 'een dieptreurige gebeurtenis'. "Het is een zwarte dag voor Duiven."

De drie doden zijn volgens de burgemeester 'zeer waarschijnlijk een man en twee vrouwen'. Volgens De Gelderlander woont er een gezin met een dochter. De burgemeester wilde daar verder geen uitspraken over doen. "De identificatie is officieel nog niet afgerond."

Doden gevonden bij woningbrand in Duiven:

Bij een brand in een woning in het Gelderse Duiven zijn drie doden aangetroffen. Dat meldt de politie. Op de beelden is te zien hoe de brandweer probeert de brand onder controle te krijgen.

Rolluiken losknippen

Een voorbijganger ontdekte de brand in het vrijstaande huis aan de Roodwilligenstraat rond 08.00 uur. Pogingen om de bewoners te wekken, mislukten.

De brandweer moest afgesloten rolluiken losknippen om te kunnen starten met blussen. Binnen troffen hulpverleners de lichamen aan.

Niederer sprak zijn waardering uit voor het zware werk van de hulpverleners. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drama in Duiven: drie doden bij woningbrand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore