Informatie verkocht

OM wil 76.000 euro van politiemol Mark M. hebben

24 januari 2020 13:12
Mark M. is door een vormfout op vrije voeten gekomen. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie eist bijna 76.000 euro van politiemol Mark M. uit Weert. Dat is volgens justitie namelijk het geld dat hij verdiende door drie jaar lang als politieagent geheime informatie te verkopen aan criminelen.

Mark M. kreeg in februari 2018 vijf jaar cel vanwege het schenden van zijn ambtsgeheim, computervredebreuk, corruptie, deelname aan een criminele organisatie en witwassen.

Al op vrije voeten

M. meldde zich na zijn veroordeling bij de politie, maar door een fout bij justitie kwam hij al snel weer vrij. Sindsdien is hij op vrije voeten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politiemol Mark M. ontmaskerd: dure auto's, horloges en luxe vakanties

Vandaag ging de rechtszaak van start in Den Bosch waarbij het Openbaar Ministerie het geld wil ontnemen. Als verdediging stelt M. dat hij het meeste geld leende van zijn vriendin en dat het niet gaat om crimineel geld. Justitie ziet echter vervalste leenovereenkomsten.

M. mogelijk in Oekraïne

M. was niet in de rechtbank aanwezig. Mogelijk zit hij in Oekraïne, waar hij vlak voor het vonnis ging wonen met zijn vrouw. Het zal nog maanden duren voor de rechtbank uitspraak doet over het te plukken bedrag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tikfout OM leidde tot vrijlating politiemol

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore