Roofmoord

Speciekuip uit water gevist bij zoektocht naar vermiste loodgieter

23 januari 2020 17:17 Aangepast: 23 januari 2020 17:29
Beeld © Federale Politie

Bij de zoektocht naar een vermiste loodgieter in het Rijn-Scheldekanaal vlak bij Nieuw-Vossemeer (Brabant), heeft de politie vanmiddag een speciekuip met beton aangetroffen. Over de vermiste Johan van der Heyden (56) uit het Belgische Lint gaan geruchten dat hij in beton zou zijn gegoten en vervolgens in het water gegooid.

Van der Heyden wordt sinds zondag 2 juni vermist. De politie vermoedt dat hij in de directe omgeving van een woonwagenkamp in Steenbergen is gegijzeld en gedood. Zijn lichaam zou daarna in stukken zijn gesneden en verbrand. De stoffelijke resten zouden vervolgens vanaf een brug in het Schelde-Rijnkanaal zijn gegooid.

Roofmoord

De politie verrichtte tot nu toe zeven aanhoudingen voor de verdwijning van Van der Heyden, van wie twee vrouwen en een man nog vastzitten. Hoewel nog veel onduidelijk is, vermoedt de politie dat geld het motief was om Van der Heyden te doden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Resten Belgische loodgieter mogelijk van brug gegooid

De politie hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over de inhoud van de speciekuip. Het Nederlands Forensisch Instituut gaat de inhoud  onderzoeken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse vrouwen aangehouden voor vermissing Belg

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore