Coldcasezaak

Zoekactie graf Maastricht naar resten Tanja Groen levert niets op

22 januari 2020 18:21 Aangepast: 22 januari 2020 18:44
Tanja Groen is al sinds 1993 vermist.

De zoekactie in een graf in Maastricht naar resten van de in 1993 verdwenen Tanja Groen heeft niets opgeleverd. Dat meldt de Limburgse politie.

De destijds 18-jarige eerstejaarsstudente verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 toen ze na een studentenfeestje in Maastricht terugfietste naar haar kamer in het Limburgse dorp Gronsveld.

De politie begon vanochtend met een zoekactie op een begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugem. In de vooravond werden de werkzaamheden afgerond, meldt de politie. Het graf is daarna weer dichtgemaakt en de grafsteen wordt zo snel mogelijk opnieuw geplaatst. De begraafplaats is weer toegankelijk voor bezoekers.

Familie ingelicht

De familie van Tanja Groen is op de hoogte gesteld. Peter R. de Vries, die de belangen van de familie behartigt, zei na afloop dat de familie zeer teleurgesteld is. "We hadden gehoopt dat het dit keer raak zou zijn", zei De Vries. "De aanwijzingen waren zo concreet dat de politie deze niet kon en mocht negeren."

Aan de zoekactie werd meegedaan door medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing en het coldcaseteam van de politie in Limburg. Daarnaast waren archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut bij betrokken.

Vers gedolven graf

Het graf waarin de politie vandaag zocht, was op het moment van Tanja's verdwijnen op 31 augustus 1993 vers gedolven. Op 1 september werd het gebruikt voor het begraven van een overledene. Het kerkhof ligt aan de weg waarlangs de studente mogelijk terugkeerde na het studentenfeestje.

Het dossier wordt niet gesloten, zegt de politie. Als er nieuwe informatie binnenkomt, wordt de vermissingszaak weer opgepakt en het onderzoek hervat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Na 25 jaar nog geen spoor van vermiste Tanja Groen (18): 'Je kunt het nooit verwerken'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore