In huis verschanst

Voor moord veroordeelde Joey D. aangehouden in woning Rosmalen

21 januari 2020 19:39 Aangepast: 21 januari 2020 20:37
De man verschanst zich sinds vanmiddag in een huis in Rosmalen. Beeld © ANP

Joey D., die zich sinds vanmiddag verschanste in een huis in Rosmalen, is opgepakt. Hij heeft zichzelf ernstig verwond, meldt de politie.

Joey D. (27) werd vanmorgen door het gerechtshof in hoger beroep tot 15 jaar en 6 maanden celstraf veroordeeld voor het doodschieten van zijn oom in 2014.

Schoten gelost

D. was niet bij de uitspraak aanwezig. Toen agenten hem begin van de middag wilden oppakken, werden er volgens de politie over en weer schoten gelost. 

D. verschanste zich sinds het begin van de middag in de woning. D. verschanste zich sinds het begin van de middag in de woning.

De man ontkende vanmiddag via zijn advocaat dat hij heeft geschoten. "Eerst word ik al ten onrechte veroordeeld voor moord, en nu wordt er ook nog ten onrechte gezegd dat ik heb geschoten", liet D. aan zijn raadsman weten.

Kinderopvang geëvacueerd

De omgeving van de woning waar D. zich in verschanste, was urenlang afgezet. Meerdere mensen werden geëvacueerd, onder wie kinderen uit een kinderopvang in de buurt.

De omgeving rond het huis is afgezet met linten. De politie doet onderzoek in rond de woning en verwacht dat dit nog enkele uren zal duren.

Eerder sprak een rechtbank D. vrij van de moord op zijn oom, vanwege gebrek aan bewijs. Het gerechtshof acht wél bewezen dat hij zijn oom met voorbedachten rade heeft doodgeschoten toen deze eind 2014 zijn hond uitliet. Het baseert zich daarbij op aanvullende getuigenverklaringen en DNA- en schotrestenonderzoek.

Moord op oom

De man reed in de bewuste avond op een scooter naar de plek waar zijn oom zijn hond uitliet. Naast zijn oom schoot hij ook de hond dood. Het hof spreekt van een 'kille en brute liquidatie'.

Volgens BN DeStem werkte D. met zijn oom samen bij een distributiebedrijf in Den Bosch. D. had volgens het OM gehoord dat de directeur met zijn oom bezig was om een ander bedrijf te starten, waardoor D. en zijn zus een bonus van zes miljoen euro zouden mislopen. D. zou volgens getuigen hebben gezegd dat hij de persoon die daarvoor verantwoordelijk was, kapot zou schieten.

Agenten en brandweerlieden rondom de woning in Rosmalen. Agenten en brandweerlieden rondom de woning in Rosmalen.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore